Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το Audi RS5 cabriolet είναι προ των πυλών!!!





Ένα όνειρο... για τους περισσότερους (όπως και για μένα) το Audi RS5 cabriolet έρχεται από τις αρχές του 2013 και το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει πραγματικά η κάθε σκέψη για αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο.Πολύ εντυπωσιακό με άκρως επιθετικές τάσεις (αμάξωμα,τροχοί,προφυλακτήρες,φώτα,εξατμίσεις,αεραγωγούς) που συνδίαζουν την σχεδιαστική,τεχνολογική,εξελικτική,καινοτόμα πορέια της Audi σε ένα μοντέλο ως η επιτομή των προσπαθειών της και αυτό "ακούει" στο όνομα RS5.
   Ανοίγοντας το καπό του αυτοκινήτου συναντάμε τον γνωστό και πάρα πολύ επιτυχημένο V8 κινητήρα των 4.200 κ.εκ. ο οποίος παράγει 450 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. με την ροπή του να φτάνει τα 430 Nm στις 4.000-6000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων S-tronic διπλού συμπλέκτη.Διαθέτει έξυπνη τετρακίνηση quattro τελευταίας γενιάς που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες του δρόμου και να αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον οδηγό αλλά και τους επιβαίνοντες. Εφοδιάζεται με ένα κεντρικό διαφορικό που σε κανονική λειτουργία οδήγησης διανέμει την ροπή μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία 40/60, και μπορεί να μεταβάλλει την ροπή έως και 70% μπροστά και 85% πίσω αναλόγως με τις συνθήκες οδοστρώματος αλλά και οδήγησης ώστε να μην χάνεται η πρόσφυση και η σταθερότητα του μοναδικού Audi RS5. Η επιτάχυνση του από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται μόλις σε 4.9 δλ. ενώ ο χιλιομετρητής του τερματίζει (ηλεκτρονικα) στα 250 χλμ./ώρα. Κατόπιν παραγγελίας η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 280 χλμ./ώρα την ώρα που ζυγίζει 1.920 κιλά!!! Η μέση κατανάλωση του Audi RS5 υπολογίζεται στα 10,9 λτ/100χλμ. Το σασί του Audi RS5 είναι υψηλού επιπέδου με πολλά μέρη της μπροστινής ανάρτησης 5 συνδέσμων αλλά και της τραπεζοειδούς πίσω ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο όπως και οι 19αρες ζάντες με ελαστικά 265/35.
Το σύστημα πέδησης χρησιμοποιεί εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους που μπροστά έχουν διάμετρο 365 χλστ.Διαθέτει επίσης σύστημα start/stop που σε συνδιασμό με τον άμεσο ψεκασμό FSI το απογειώνουν και μαζί με αυτό και τις αισθήσεις μας ακούγοντας τον πραγματικα υπέροχο ήχο που πηγάζει απο αυτό το θεσπέσιο αυτοκίνητο!!! Ακόμα το Audi drive select με τις λειτουργίες comfort,auto,dynamic δίνει επιλογές στον οδηγό για την αίσθηση οδήγησης που θέλει και αν συνδυαστεί μ'ένα σύστημα πλοήγησης MMI Navigation,μ'ένα σπορ διαφορικό,σπορ ανάρτηση και δυναμικό έλεγχο οδήγησης DRC το αποτέλεσμα είναι μαγικό!!! Η οροφή ανοιγοκλείνει το πολύ σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει έως 50 χλμ./ώρα. Το εσωτερικό αποπνέει δυναμισμό και πολυτέλεια με τα σπορ καθίσματα από δέρμα Alcantara να δένουν αρμονικά μαζί με το σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων και τα διακριτικά απο ανθρακονήματα και αλουμίνιο.
   Σαν κατακλειδα το Audi RS5 σίγουρα όπως είπα και στην αρχή είναι ένα όνειρο..αλλά να μην ξεχνάμε οτι δικαίωμα στο όνειρο έχουμε όλοι και είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορέι κανένας να μας τα πάρει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...