Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

24 hours du lemans 2014





Η έναρξη είχε την τιμιτική της... ο Αλόνσο ανέμισε την σημαία και ο 24ωρος αγώνας αντοχής ξεκίνησε. Οι προσδοκίες μεγάλες από όλους τους κατασκευαστές που σε συνάρτιση με την προσμονή τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους θεατές έκανε την αδρεναλίνη να ανέβει στο κατακόρυφο!!! 
  Η εξέλιξη ήταν ανατρεπτική αλλά και συναρπαστική..το πρωτότυπο TS-040 της Toyota βγήκε εκτός πίστας και η επισκευή του διήρκησε 47 λεπτά,αρκετά ώστε να χάσει την επαφή με την κορυφή. Βγαίνει εκτός συναγωνισμού και ένα πρωτότυπο της Audi μετά από σύγκρουση με μια GT-Ferrari και έτσι για 14 ώρες είναι σταθερά μπροστά ενα πρωτότυπο της Toyota το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείπει απο βραχυκύκλωμα και πρόκληση φωτιάς στον εγκέφαλο του κινητηρα. 
Τα δύο Porsche 919 είχαν κάποια τεχνικά προβλήματα και έμειναν πίσω,έτσι όλα έτειναν στο οτι η Audi θα νικήσει για άλλη μια φορά στις 24 ώρες του Λε Μαν..όμως ξαφνικά έβγαλαν πρόβλημα τα δύο μονοθέσια της Audi με τον υπερσυμπιεστή και χρειάστηκε η αντικατάσταση τους!!!
 Έτσι μια Porsche 919 Hybrid μετά από 20 ώρες αγώνα βρέθηκε να είναι πρώτη αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ μιας και μετά από μία ώρα την προσπέρασε το πρωτότυπο της Audi που τελικά νίκησε κάνοντας την Audi να μετρά 13 νίκες σε αυτό τον απαιτητικό αγώνα αντοχής.
Κάποιοι μίλησαν για θρίαμβο και κάποιοι άλλοι για δραματικό αγώνα..εμείς απλά θα πούμε ότι η Audi έδειξε τις αντοχές και την ποιότητα της νικώντας στον τερματισμό και κάνοντας μάλιστα το ένα-δύο για έβδομη φορά!!!
  Αξίζει να σημειωθεί και με αυτό θα κλείσουμε πως η Porsche έκανε την επανεμφάνιση της στον αγώνα αντοχής του Λε Μαν μετά από χρόνια και έχοντας να υπερασπιστεί τις 16 νίκες που έχει και την κάνουν να είναι πολυνίκης του θεσμού!!!


1. Andre Lotterer - Marcel Faessler - Benoit Treluyer. Audi R18 e-tron quattro
2. Tom Kristensen - Luca di Grassi - Marc Gene. Audi R18 e-tron quattro
3. Anthony Davidson - Nicolas Lapierre - Sebastien Buemi. Toyota TS-040 Hybrid





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...