Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το πρώτο super car μαζικής παραγωγής της Audi είναι τώρα γεγονός.




Το όνομα του R8, ακούστε το και δείτε το πολύ καλά γιατί ήρθε να ταράξει τα νερά για τα καλά και έχει σκοπό να μείνει ... και όποιος αντέξει...!!!
   Η Audi με την εισαγωγή αυτού του υπεραυτοκινήτου στη μαζική παραγωγή έκανε πραγματικά κίνηση mat σε πολλές καλές αυτοκινητοβιομηχανίες...!!!
 Απαρτίζεται από έναν εξαίσιο οκτακύλινδρο V8 κινητήρα χωριτηκότητας 4.163cc. Η ισχύς του φτάνει τα 420 horsepower στις 7.800 rpm. Η ροπή του αγγίζει τα 43.8 kgm/4.500-6000 rpm.
Ο χιλιομετριτής εκτοξεύεται μέχρι τα  301  km/h (εργοστασιακές πληροφορίες) και η επιτάχυνση του είναι 4.6 sec 0-100  km/h.  
 Διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro με κατανομή ροπής 60% στους πίσω τροχούς και 40% στους μπροστά. Επίσης ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού EDS που επενεργεί στο σύστημα διαχείρισης των κινητήριων τροχών και σύστημα αντιολίσθησης τροχών ASR, εξελιγμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP και υδραυλική υποβοήθηση πέδησης για εξαιρετική πρόσφυση και ευστάθεια.
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων πλήρως συγχρονισμένο ή με αυτόματο R tronic.
Οι αναρτήσεις του είναι sport και μάλιστα ειδικά σχεδιασμένες για το R8 για καλύτερη sport και άνετη συμπεριφορά έχοντας εξαιρετική σταθερότητα κατεύθυνσης και πιο άμεση επαφή με το οδόστρωμα. Μπροστά και πίσω άξονας αποτελούνται από τέσσερις συνδέσμους με ανεξάρτητη ανάρτηση και διπλά ψαλίδια μπρος-πίσω.
Εφοδιάζεται με ABS που έχει ηλεκτρονική κατανομή πίεσης πέδησης EBV, ESP και υποβοήθηση πέδησης. 
Τέλος το Audi R8 διατήθετε με πλούσιο εξοπλισμό που αν τον γράψουμε όλο δεν θα μας φτάσουν ούτε τρία τεύχη…!!! 
Με δυο λόγια το super car της Audi καλώς η κακώς ήρθε για να μείνει να εξελιχθεί και να πρωταγωνιστήσει στις καρδιές των περισσοτέρων από μας.          



                                  
                                                                  Απλά άκρως γοητευτικό...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...