Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εντός εκτός και επί τα αυτά..το νέο Audi Q3 2.0 TDI quattro S-tronic !!!



Μικρό αλλά λειτουργικό το νέο Audi Q3 2.0 TDI quattro S-tronic...


είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για συγκινήσεις σε άσφαλτο αλλά και σε χώμα κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και τον ανταγωνισμό. Αποτελείται απο έναν 16βάλβιδο κινητήρα με 4 κυλίνδρους χωρητικότητας 1.968 κ.εκ. που αποδίδει 177 άλογα στις 4.200 σ.α.λ. ενώ η ροπή του αγγίζει τα 38 χλγμ. Η τελική του ταχύτητα είναι 202 χλμ/ώρα και η επιτάχυνση του 9,9 δλ. Συνδυάζει το σύστημα τετρακίνησης quattro της Audi με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 ταχυτήτων. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson ενώ η πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.500 κιλά και αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση αλουμινίου στην κατασκευή διαφόρων μερών του αυτοκινήτου όπως του καπό και τμήματα του πίσω μέρους. Σημαντική επιτυχία επίσης είναι η αεροδυναμική του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι 0,32 Cd!!! Διαθέτει σύστημα Start-Stop και έχει πολύ καλής ποιότητας αλλά και ευρύχωρο εσωτερικό με πλούσιο εξοπλισμό. Το Audi Q3 2.0 TDI quattro S-tronic ήρθε και έκανε αισθητή την παρουσία του προκαλώντας στον δρόμο αλλά και εκτός δρόμου!!!




Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το Audi RS5 cabriolet είναι προ των πυλών!!!





Ένα όνειρο... για τους περισσότερους (όπως και για μένα) το Audi RS5 cabriolet έρχεται από τις αρχές του 2013 και το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει πραγματικά η κάθε σκέψη για αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο.Πολύ εντυπωσιακό με άκρως επιθετικές τάσεις (αμάξωμα,τροχοί,προφυλακτήρες,φώτα,εξατμίσεις,αεραγωγούς) που συνδίαζουν την σχεδιαστική,τεχνολογική,εξελικτική,καινοτόμα πορέια της Audi σε ένα μοντέλο ως η επιτομή των προσπαθειών της και αυτό "ακούει" στο όνομα RS5.
   Ανοίγοντας το καπό του αυτοκινήτου συναντάμε τον γνωστό και πάρα πολύ επιτυχημένο V8 κινητήρα των 4.200 κ.εκ. ο οποίος παράγει 450 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. με την ροπή του να φτάνει τα 430 Nm στις 4.000-6000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων S-tronic διπλού συμπλέκτη.Διαθέτει έξυπνη τετρακίνηση quattro τελευταίας γενιάς που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες του δρόμου και να αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον οδηγό αλλά και τους επιβαίνοντες. Εφοδιάζεται με ένα κεντρικό διαφορικό που σε κανονική λειτουργία οδήγησης διανέμει την ροπή μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα σε αναλογία 40/60, και μπορεί να μεταβάλλει την ροπή έως και 70% μπροστά και 85% πίσω αναλόγως με τις συνθήκες οδοστρώματος αλλά και οδήγησης ώστε να μην χάνεται η πρόσφυση και η σταθερότητα του μοναδικού Audi RS5. Η επιτάχυνση του από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται μόλις σε 4.9 δλ. ενώ ο χιλιομετρητής του τερματίζει (ηλεκτρονικα) στα 250 χλμ./ώρα. Κατόπιν παραγγελίας η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 280 χλμ./ώρα την ώρα που ζυγίζει 1.920 κιλά!!! Η μέση κατανάλωση του Audi RS5 υπολογίζεται στα 10,9 λτ/100χλμ. Το σασί του Audi RS5 είναι υψηλού επιπέδου με πολλά μέρη της μπροστινής ανάρτησης 5 συνδέσμων αλλά και της τραπεζοειδούς πίσω ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο όπως και οι 19αρες ζάντες με ελαστικά 265/35.
Το σύστημα πέδησης χρησιμοποιεί εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους που μπροστά έχουν διάμετρο 365 χλστ.Διαθέτει επίσης σύστημα start/stop που σε συνδιασμό με τον άμεσο ψεκασμό FSI το απογειώνουν και μαζί με αυτό και τις αισθήσεις μας ακούγοντας τον πραγματικα υπέροχο ήχο που πηγάζει απο αυτό το θεσπέσιο αυτοκίνητο!!! Ακόμα το Audi drive select με τις λειτουργίες comfort,auto,dynamic δίνει επιλογές στον οδηγό για την αίσθηση οδήγησης που θέλει και αν συνδυαστεί μ'ένα σύστημα πλοήγησης MMI Navigation,μ'ένα σπορ διαφορικό,σπορ ανάρτηση και δυναμικό έλεγχο οδήγησης DRC το αποτέλεσμα είναι μαγικό!!! Η οροφή ανοιγοκλείνει το πολύ σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει έως 50 χλμ./ώρα. Το εσωτερικό αποπνέει δυναμισμό και πολυτέλεια με τα σπορ καθίσματα από δέρμα Alcantara να δένουν αρμονικά μαζί με το σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων και τα διακριτικά απο ανθρακονήματα και αλουμίνιο.
   Σαν κατακλειδα το Audi RS5 σίγουρα όπως είπα και στην αρχή είναι ένα όνειρο..αλλά να μην ξεχνάμε οτι δικαίωμα στο όνειρο έχουμε όλοι και είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορέι κανένας να μας τα πάρει.





Διαβάστε περισσότερα...

Ελκυστικό και γρήγορο το Audi TT RS.




Ομορφιά και επιδόσεις... από ένα σύνολο που απαρτίζεται από έναν υπετροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο άμεσου ψεκασμού κινητήρα TFSI 2.5 κ.εκ. έχοντας 340 ίππους(έρχεται και η έκδοση plus με 360 ίππους) στις 5.400-6500 σ.α.λ. και εξελιγμένη τετρακίνηση quattro (Haldex) τελευταίας γενιάς.
  Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων. Η ροπή του ανέρχεται στα 45.8 χλγμ. από τις 1.600 σ.α.λ. και από στάση επιταχύνει τα 0-100 σε 4,7 δλ. ενώ φτάνει τα 250 χλμ/ώρα (με ηλεκτρονικό περιορισμό),κατόπιν παραγγελίας μπορεί να αγγίξει τα 280 χλμ/ώρα!!! Ζυγίζει 1510 κιλά και διαθέτει δυναμικής σχεδίασης προφυλακτήρες εμπρός/πίσω αλλά και σταθερή αεροτομή που αποπνέει ασφάλεια στις γρήγορες ταχύτητες εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Στο εσωτερικό, στοιχεία αλουμινίου με λογότυπο TT RS δεσπόζουν μαζί με σπορ καθίσματα με επενδυση σε δέρμα Alcantara και δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων δίνουν μια άκρως σπορ αίσθηση.Εξοπλίζεται με ηλεκτρικό αναδυόμενο ανεμοθραύστη για μεγαλυτερη άνεση.
  Μια βόλτα αρκεί για να πειστειτε για τις επιδόσεις του Audi TT RS, και για τους πιο τολμηρούς αξίζει να σημειωθεί οτι η ηλεκτροϋδραυλική οροφή ανοιγοκλεινει σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει μέχρι 50 χλμ./ώρα!!!




Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Νέο Audi S3 ποιό ωραίο απο ποτέ...

 


Το νέο Audi S3 είναι γεγονός...
ήρθε και εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο κινητήρα 300 ατίθασων αλόγων και εξελιγμένη τετρακίνηση. Ο κινητήρας είναι ένα νέο σύνολο που έχει σχεδιαστεί απο το μηδέν.Έχει τον ίδιο κυβισμό 1.984 κ.εκ. και έχει ισχύ που φτάνει τους 300 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. ενώ η ροπή του ανέρχεται στα 380 Nm απο τις 1.800 στροφές και μένει εκεί μέχρι τις 5.000 σ.α.λ. Μιλάμε για εξαιρετικές επιδόσεις. Από στάση κάνει τα 0-100 σε 5.1 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 7.0 λτ/100 χλμ (μηχανικό κιβώτιο) και οι εκπομπές ρύπων 162 γραμμάρια. Το νέο Audi S3 ζυγίζει μόλις 1.395 κιλά. Εξασφαλίζει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία και ασφάλεια απο τον προκάτοχο του ενώ ο συντελεστής αεροδυναμικής οπισθέλκουσας του αμαξώματος είναι Cd=033. Η καινοτομία που έχει σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα είναι το progressive steering. Το σύστημα διεύθυνσης έχει έναν δυνατό ηλεκτροκινητήρα που μεταβάλλει την υποβοήθηση όσο η ταχύτητα αυξάνεται. Χρησιμοποιεί ένα σύνθετο μηχανισμό γραναζιών που βελτιώνει την ακρίβεια και ευαισθησία του συστήματος στις στροφές χωρίς να μεταφέρει περιττές πληροφορίες στον οδηγό. Το νέο Audi S3 ήρθε για να μείνει για μια ακόμη φορά μέσα στην καρδιά μας και να πετάξει το γάντι στον ανταγωνισμό...






Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το υβριδικο Audi R18 e-tron quattro κατέπληξε τα πλήθη για αλλη μια χρονια το 2012 και η Audi έφτασε τις 11 συνεχόμενες νίκες ! ! ! ! ! ! ! !

 


Κίν e-tron για την εξέλιξη είναι η καινοτομία στην τεχνολογία...αυτό οι άνθρωποι της Audi το ξέρουν καλά γι' αυτό για ακόμη μια χρονιά πέρασαν νικηφόρα απο τον 24ωρο αγώνα αντοχής στην πίστα του Le Man με το Audi R18 e-tron quattro και την υβριδική τεχνολογία ( 2 ηλεκτροκινητήρες, ένας στον κάθε άξονα ) σε συνδυασμο με κινητηρα diesel να δεσπόζει και να κερδίζει εκτός απο την πρώτη θέση αλλα και τις εντυπώσεις....................! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
   Ο συνδιασμός e-tron quattro με το πολυ ελαφρύ αμάξωμα ultra lightweight design που για μια ακόμη φορά η Audi καινοτομεί την έφεραν ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Ο επικεφαλής της Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich σχολίασε:
Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση η εξέλιξη ενός υβριδικού αυτοκινήτου με κίνηση στους τέσσερις τροχούς σε τόσο μικρό διάστημα το οποίο άντεξε σε αγώνα 24 ωρών. Το γεγονός ότι όπως το 2001 με τον κινητήρα TFSI και το 2006 με τον TDI, έτσι και τώρα που κατορθώσαμε να νικήσουμε απλά αποδεικνύει το επίπεδο της τεχνολογικής κατάρτισης της Audi. Είναι μεγάλη μέρα για την Audi Sport, την Audi και το e-tron quattro.
   Με τον φετινό θρίαμβο η Audi κάνει 11 τις νίκες της στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Man με την υβριδική τεχνολογία να κυριαρχεί και να υπόσχεται μαζί με τους ανθρώπους της Audi πολλές διακρίσεις αλλα και συγκινήσεις για το μέλλον.





                                                                       Απλή υπεροχή .  .  .  . ! ! ! ! ! !
  
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...