Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Έρχεται και είναι αγριεμένο !!!




Ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης επανέρχεται στο προσκήνιο φορώντας εκτός από τα καλά του και τα τέσσερα δαχτυλίδια τα οποία το καθιέρωσαν μέσα από τους αγώνες που έδωσε εντός και εκτός πίστας.
    Audi Quattro ένα όνομα μια ιστορία. Θα μπορούσε κανείς να μιλάει και να γράφει αμέτρητες ώρες για αυτό το κατασκεύασμα, αλλά προς το παρόν ας αρκεστούμε σε ένα pot pourri αφού όλοι περιμένουμε πως και πως την ολοκληρωμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μας…
Είστε έτοιμοι…προσδεθείτε και ξεκινάμε…κινητήρας πεντακύλινδρος σε σειρά με turbo χωρητικότητας 2.480cc. Την μετάδοση αναλαμβάνει η τετρακίνηση η οποία οδηγεί σε κούρσα τα 408 αφηνιασμένα άλογα στις 5.400-6.500 rpm. Η ροπή του ανέρχεται σε 48,9 kgm/1600-5.300 rpm με βάρος αυτοκινήτου μόλις  1.300 kg. Και τώρα κρατηθείτε γερά γιατί από στάση επιταχύνει  0-100 km/h  σε 3.9 sec και φτάνει στα  300  χιλιόμετρα ακούραστα και πολύ γρήγορα. Σε αυτές τις εξαιρετικές επιδώσεις συμβάλει και ο υπέροχος σχεδιασμός του αμαξώματος καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου όπως το πλαίσιο, η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αεροτομή και όλα τα υπόλοιπα τα οποία απαρτίζουν αυτό το υπέροχο σύνολο.
    Ελπίζω να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…να φρενάρει καλά με τους αεριζόμενους δίσκους carbon που είναι εξοπλισμένο και να μείνει για πάντα μέσα στις καρδιές μας όπως ο προκάτοχος του.



                                                                  Φουτουριστικό εσωτερικό
                                                                           όπως και όλο το αυτοκίνητο.  
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο super car μαζικής παραγωγής της Audi είναι τώρα γεγονός.




Το όνομα του R8, ακούστε το και δείτε το πολύ καλά γιατί ήρθε να ταράξει τα νερά για τα καλά και έχει σκοπό να μείνει ... και όποιος αντέξει...!!!
   Η Audi με την εισαγωγή αυτού του υπεραυτοκινήτου στη μαζική παραγωγή έκανε πραγματικά κίνηση mat σε πολλές καλές αυτοκινητοβιομηχανίες...!!!
 Απαρτίζεται από έναν εξαίσιο οκτακύλινδρο V8 κινητήρα χωριτηκότητας 4.163cc. Η ισχύς του φτάνει τα 420 horsepower στις 7.800 rpm. Η ροπή του αγγίζει τα 43.8 kgm/4.500-6000 rpm.
Ο χιλιομετριτής εκτοξεύεται μέχρι τα  301  km/h (εργοστασιακές πληροφορίες) και η επιτάχυνση του είναι 4.6 sec 0-100  km/h.  
 Διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro με κατανομή ροπής 60% στους πίσω τροχούς και 40% στους μπροστά. Επίσης ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού EDS που επενεργεί στο σύστημα διαχείρισης των κινητήριων τροχών και σύστημα αντιολίσθησης τροχών ASR, εξελιγμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP και υδραυλική υποβοήθηση πέδησης για εξαιρετική πρόσφυση και ευστάθεια.
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων πλήρως συγχρονισμένο ή με αυτόματο R tronic.
Οι αναρτήσεις του είναι sport και μάλιστα ειδικά σχεδιασμένες για το R8 για καλύτερη sport και άνετη συμπεριφορά έχοντας εξαιρετική σταθερότητα κατεύθυνσης και πιο άμεση επαφή με το οδόστρωμα. Μπροστά και πίσω άξονας αποτελούνται από τέσσερις συνδέσμους με ανεξάρτητη ανάρτηση και διπλά ψαλίδια μπρος-πίσω.
Εφοδιάζεται με ABS που έχει ηλεκτρονική κατανομή πίεσης πέδησης EBV, ESP και υποβοήθηση πέδησης. 
Τέλος το Audi R8 διατήθετε με πλούσιο εξοπλισμό που αν τον γράψουμε όλο δεν θα μας φτάσουν ούτε τρία τεύχη…!!! 
Με δυο λόγια το super car της Audi καλώς η κακώς ήρθε για να μείνει να εξελιχθεί και να πρωταγωνιστήσει στις καρδιές των περισσοτέρων από μας.          



                                  
                                                                  Απλά άκρως γοητευτικό...



Διαβάστε περισσότερα...

Audi RS4 ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για όλα τα γούστα!!!




Το όνομα του είναι RS4 και είναι ένα από τα μοντέλα που δημιουργηθήκαν για να καταπλήξουν τα πλίθοι με την εμφάνιση, την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά, και γενικά την προσωπικότητα του. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα μέρη του εξοπλίζουν το επερχόμενο R8, το super car της Audi, όπως είναι πολλά μηχανικά μέρη.
   Ας αρχίσουμε φυσικά με τον ακρως επαναστατικό  οκτακύλινδρο V8 κινητήρα χωριτηκότητας 4.163cc. Η ισχύς του φτάνει τα 420 horsepower στις 7.800 rpm. Η ροπή του αγγίζει τα 43.8 kgm/5.500rpm. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα  250  km/h (περιορίζεται με ηλεκτρονικό κόφτη) και η επιτάχυνση του είναι 4,8 sec τα  0-100  km/h.
    Διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση Quattro με κατανομή ροπής 60% στους πίσω τροχούς και 40% στους μπροστά. Επίσης ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού EDS που επενεργεί στο σύστημα διαχείρισης των κινητήριων τροχών και σύστημα αντιολίσθησης τροχών ASR, εξελιγμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP με ABS, BAS, EDL και υδραυλική υποβοήθηση πέδησης για εξαιρετική πρόσφυση και ευστάθεια.
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων πλήρως συγχρονισμένο ή με αυτόματο R tronic.
   Σπορ ανάρτηση με μεταβλητή απορρόφηση κραδασμών που αποτελείται εμπρός από τέσσερις συνδέσμους και αντιστρεπτική ράβδο και πίσω από διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική ράβδο,
   το βάρος του φτάνει τα  1.650  κιλά.
Το Audi RS4 αδιαμφισβήτητα είναι το κορυφαίο κατά την γνώμη μου στην κατηγορία του και δικαίως καταφέρνει πάντα να καταπλήττει τα πλήθη με το μαγευτικό σύνολο που απαρτίζεται.



                                                  Πλούσιο εσωτερικό με σπορ χαρακτήρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Audi S3 Quattro 2 λίτρo Turbo FSI 265 ίπποι !!!


Υπέροχο το νέο Audi S3 του 2007 συνεχίζει επάξια την πορεία του προκατόχου του. Ανανέωση και φρεσκάδα μαζί με έναν καινούργιο κινητήρα μεγάλων επιδόσεων, προσδίδουν την υπεροχή και την ποιότητα που αναζητούν οι ιθύνοντες της Audi σε όλα τα μοντέλα τους.
   Ο κινητήρας που απαρτίζει αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο είναι 4-κύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας, με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και turbo. Ο κυβισμός του ανέρχεται στα 1.984cc με το Quattro να συμπληρώνει την μαγεία και 265 ατίθασα άλογα μας δίνουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος στον δρόμο εκτός από εμάς...!!! 
   Τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη (εργοστασιακά) στα  250  km/h, και επιτάχυνση 5,7 sec 0- 100  km/h.
     Διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro με κατανομή ροπής 60% στους πίσω τροχούς και 40% στους μπροστά. Επίσης ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού EDS που επενεργεί στο σύστημα διαχείρισης των κινητήριων τροχών και σύστημα αντιολίσθησης τροχών ASR, εξελιγμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP και υδραυλική υποβοήθηση πέδησης για εξαιρετική πρόσφυση και ευστάθεια.
   Το σύστημα διεύθυνσης αποτελείται από ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού servotronic, εξαρτώμενη από την ταχύτητα, με ενεργεί υποβοήθηση επαναφοράς, αυτόματη διόρθωση ευθείας πορείας, λειτουργία για εξοικονόμηση ενέργειας και απόσβεση κραδασμών που προέρχονται από το οδόστρωμα.
   Διατίθεται με Sport ανάρτηση S με σκληρότερα ρυθμισμένα ελατήρια-αμορτισέρ και χαμηλωμένα κατά 25mm. Στον μπροστά άξονα υπάρχουν γόνατα McPherson και κάτω τριγωνικά ψαλίδια αλουμινίου, έδρανα αλουμινίου, υποπλαίσιο αλουμινίου, και αντιστρεπτική δοκό, πίσω βρίσκεται άξονας τεσσάρων συνδέσμων και ανεξάρτητη διάταξη ελατηρίων-αμορτισέρ, κοίλη αντιστρεπτική δοκό.
   Εφοδιάζεται με ABS που έχει ηλεκτρονική κατανομή πίεσης πέδησης EBV, ESP και υποβοήθηση πέδησης με σερβόφρενο, και με δισκόφρενα εμπρός και πίσω εσωτερικά αεριζόμενα.
Το νέο Audi S3 ήρθε για να μας καταπλήξει όλους και να μας δείξει ότι είναι απλά θαυμάσιο!!!



                                                 Σπόρ εσωτερικό (μπορούσε και καλύτερο),
                                                         με την τεχνολογία να δεσπόζει.
Διαβάστε περισσότερα...

Θηρίο ανήμερο το Audi TT Bimoto 800 ίππων !!!



Αυτοκίνητο για δυνατές συγκινήσεις το Audi  TT  Bimoto ξεχωρίζει από την απαστράπτουσα γοητεία του Audi TT (με κάποιες εμφανείς βελτιώσεις) και από τους δύο εξαιρετικούς κινητήρες που το απαρτίζουν και αποδίδουν στο σύνολο τους 800 ανήμερα άλογα.
   Διαθέτει ένα μαγικό σύνολο που αποτελείται από δυο 4κύλιδρους σε σειρά ένας μπροστά και ένας πίσω βενζινοκινητήρες 1781cc που ο καθένας τους εξοπλίζεται με turbo και βγάζει στην άσφαλτο 400 ίππους. Δηλ. έχουμε σαν σύνολο το εξωπραγματικό Audi TT Bimoto των 800 ίππων.
   Η ισχύς του όπως προαναφέραμε είναι 800Ps/6.750rpm και η ροπή του 105kgm/4.600rpm.
   Εννοείται ότι διατίθεται με ανεξάρτητη τετρακίνηση και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων σε κάθε άξονα.  
   Στον μπροστινό και πίσω άξονα οι τροχοί εξοπλίζονται με αναρτήσεις με γόνατα McPherson και αντιστρεπτική ράβδο.
   Η βελόνα του χιλιομετρητή φτάνει τα  371  km/h και η επιτάχυνση  0-100  km/h τα 3,6 sec. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  0-200  km/h τα κάνει μόνο σε 10 sec, και τα  0-298  km/h σε 23,2 sec. Για να καταλάβετε τους ρυθμούς επιτάχυνσης του Bimoto υπενθυμίζουμε ότι μια McLaren F1 χρειάζεται 23,8 sec για να επιταχύνει έως τα  305  km/h.
Σαν κατακλείδα το ΜΤΜ Bimoto σίγουρα προσφέρει μια γεύση για τις μελλοντικές επιδόσεις των super cars όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον καθαρόαιμο και αρμονικό χαρακτήρα μιας Ferrari F40 ή μιας McLaren F1.

                                            Σπορ εσωτερικό με καθίσματα Recaro, καντράν 
                                            με δύο στροφόμετρα και ψηφιακούς χιλιομετριτές
                                            και δύο button για τις  ENG1 ,  ENG2   μηχανές.
Διαβάστε περισσότερα...

Οικογενειακή υπόθεση 580 ίππων!!!




Ποτέ άλλοτε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο δεν θα προξενούσε δέος στα γρήγορα σπορ αυτοκίνητα…η Audi το κατάφερε και αυτό,θαυμάστε το!!!
   Φαίνεται σαν ένα απλό οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης…αλλά πιστέψτε με δεν είναι μόνο αυτό αλλά και πολλά άλλα!!!
   Με έναν δεκακύλινδρο κινητήρα V10 και με κυβισμό 4.991cc πραγματικά μικραίνουν οι αποστάσεις πολύ γρήγορα…και αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το σύνολο συνοδεύεται από διπλό τούρμπο (bi-turbo) και άμεσο ψεκασμό, καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει…!!! Η ισχύς του είναι μόλις 580 αλογάκια στις 6.250-6.700 στροφές ανά λεπτό. Η ροπή του φτάνει 66.3 kgm/1.500-6.250 rpm.
Η τελική του ταχύτητα είναι  250 (περιορίζεται ηλεκτρονικά) km/h και η επιτάχυνση του σε 4.6 sec  0-100  km/h.
   Διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση quattro με κατανομή ροπής 60% στους πίσω τροχούς και 40% στους μπροστά. Επίσης ηλεκτρονικό μπλοκάρισμα διαφορικού EDS που επενεργεί στο σύστημα διαχείρισης των κινητήριων τροχών και σύστημα αντιολίσθησης τροχών ASR, εξελιγμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP και υδραυλική υποβοήθηση πέδησης για εξαιρετική πρόσφυση και ευστάθεια.
   Το σύστημα διεύθυνσης αποτελείται από αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (tiptronic) με πρόγραμμα DSP και sport ρύθμιση.
   Εξοπλίζεται με sport ανάρτηση S με dynamic Ride Control DRC, με ανεξάρτητη ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων με αντιστρεπτική δοκό στους μπροστινούς τροχούς και ανάρτηση τραπεζοειδών συνδέσμων με ανεξάρτητη διάταξη ελατηρίων-αμορτισέρ με αντιστρεπτική δοκό στους πίσω τροχούς. Εφοδιάζεται με ABS που έχει ηλεκτρονική κατανομή πίεσης πέδησης EBV, ESP και υποβοήθηση πέδησης. Ακόμα διαθέτει ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο για τους πίσω τροχούς. 
   Πλούσιος εξοπλισμός για όλα τα γούστα…και για αμετανόητους εργένηδες αλλά και για σωστούς οικογενειάρχες.
Σαν κατακλείδα φανταστείτε μια εικόνα που ισούται με χίλιες λέξεις και λύστε έναν εύκολο γρίφο,τι συνδέει α) ένα γρήγορο σπορ αυτοκίνητο, β) μια ωραία γυναίκα στην θέση του συνοδηγού, γ) έναν άντρα στην θέση του οδηγού που έχει τσίτα τα γκάζια στα  300  km/h και έχει κάνει την γυναίκα να εκστασιαστεί και δ) ντροπή; Είναι πολύ απλό ένα Audi RS6 που τους περνάει σαν σταματημένους και μάλιστα τους χαιρετάνε δύο πιτσιρίκια που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα!!! 

                                       
                                          
                                               Κομψότητα - Κύρος - Εξέλιξη

Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...