Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οδηγικά...Μοναδικό το Audi TT Roadster 2.0 TDI ultra.





Ας ξεκινήσουμε...

πριν από λίγο καιρό είχα την τιμή να οδηγήσω αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει αφήσει το στίγμα του διαχρονικά και ακούει στο όνομα Audi TT roadster!!! 
   Είναι το 3ης γενιάς αυτοκίνητο της Audi της σειράς TT το οποίο έρχεται και μπαίνει κατευθείαν στον συναγωνισμό με τα άλλα ανοικτά σπορ μοντέλα των άλλων εταιριών. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις 2.0 TFSI, 2.0 TFSI quattro s tronic και στην οικονομική αλλά και άκρως επιθετική όταν πρέπει 2.0 TDI ultra. Η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή ολοκληρώνει την διαδικασία μόλις σε 10 δευτερόλεπτα ακόμα και αν πηγαίνεις έως και 50 χλμ./ώρα. Η καμπίνα συνάδει με την αγωνιστική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου χωρίς να φέρνει σε δύσκολη θέση τον οδηγό αλλά και τον συνοδηγό δημιουργώντας σπορ ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με άνεση και πολυτέλεια που εμπνέουν τα ποιοτικά υλικά προσφέροντας εργονομία αλλά και μια ματιά στο μέλλον με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την 12.3 ιντσών οθόνη που δεσπόζει και κλέβει τις εντυπώσεις με τα υπέροχα γραφικά της!!! Στον χώρο της μηχανής κυρίαρχη θέση έχει ο 2λιτρος turbo diesel κινητήρας με τα 184 αλαφιασμένα άλογα ο οποίος έχει πολύ καλή απόδοση τόσο σε χαμηλές στροφές όσο και σε ψηλές, δημιουργώντας την αίσθηση σιγουριάς και αποτελεσματικότητας σε όποιες συνθήκες προκύψουν κατά την οδήγηση. Το Audi TT Roadster 2.0 TDI ultra διανύει τα 0-100 σε 7,4 δευτ. και φτάνει τα 237 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων και η κατανάλωση είναι: 5.1 εντός πόλης, 3.9 εκτός πόλης και μεικτή 4.3 λίτρα. 
   Δεν χρειάζεται να είσαι άνθρωπος της αυτοκίνησης για να σου κλέψει την καρδιά...απλά πρέπει να είσαι θαυμαστής του ωραίου!!!




Διαβάστε περισσότερα...

Επική νίκη της Porsche που κάνει και το 1-2 !!!




Με τους Hulkenberg / Bamber / Tandy η υβριδική Porche 919 με το νούμερο 19 έφερε την πρωτιά για 17η φορά μετά από 17 χρόνια!!!


  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Hulkenberg γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία οδηγός Formula 1 που κερδίζει στον απαιτητικό 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Man!!! 
Οι ιθύνοντες της Porsche έκαναν και το 1-2 τερματίζοντας στην δεύτερη θέση οι Bernhard / Hartley /webber με το Porsche 919 Hybrid με το νούμερο 17.
Την τρίτη θέση στον βάθρο συμπλήρωσε ''κατά ιδρωμένο'' το αγωνιστικό της Audi R18 e-tron quattro με το νούμερο 7 των Fassler / Lotterer / Treluyer το οποίο τερμάτισε 2 γύρους πίσω από τους νικητές!!!
Φάνηκε από τις κατατακτήριες δοκιμές ότι η Porsche θα έβαζε δύσκολα στην Audi καταλαμβάνοντας τις πρώτες 3 θέσεις για την έναρξη του αγώνα.
Στις άλλες κατηγορίες, στην LMP2 (Le Mans Prototype 2) νίκησε η KCMG με το Oreca και πλήρωμα τους Howson, Bradley και Lapierre. Στην LMGTE (Pro επαγγελματίες οδηγοί) κέρδισε η Corvette C7R με οδηγούς τους Gavin, Milner και Taylor. Τέλος στην LMGTE (ερασιτέχνες οδηγοί) νικήτρια αναδείχθηκε η Ferrari 458 Italia της SMP Racing με τους Shaytar, Bertolini και Basov.
  Άξια χωρίς καμία αμφιβολία η Porsche που είναι η μεγάλη νικήτρια του 24ωρου μαραθώνιου αγώνα Le Man 2015 κλείνοντας το μάτι στον συναγωνισμό και δίνοντας το δικό της βροντερό παρών με τον πιο εμφατικό τρόπο.




Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...