Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η Audi κυρίαρχος των αγώνων αντοχής 24 hours of Le Mans για ακόμη μια χρονιά το 2011.



Μια από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορία της πέτυχε η Audi στη πίστα του Le Mans. Ο Andre Lotterer ήταν αυτός που έφερε το ένα και μοναδικό R18 TDI (με το Νο2) στον τερματισμό χαρίζοντας στην Audi την 10η νίκη της σε 12 συμμετοχές στις 24 ώρες του Le Mans.
Είχε νικήσει επίσης το 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010.
Τέσσερις είναι οι βασικές κατηγορίες αγωνιστικών που λαμβάνουν μέρος στον κορυφαίο αγώνα αντοχής :  LMP1,  LMP2,  GTEPro,  GTEAm.
Φέτος και μέχρι το 2013 η LMP1 έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές και οι κυριότερες αφορούν στην μείωση της χωρητικότητας των κινητήρων με την απόδοση να κυμαίνεται στους 520 ίππους. Οι τρείς τύποι κινητήρων για τα πρωτότυπα προδιαγραφών για το 2011 είναι : α) Ατμοσφαιρικοί 3.4 λίτρων, β) 2λιτροι υπερτροφοδοτούμενοι (turbo) βενζινοκινητήρες, γ) Turbo diesel κινητήρες 3.7 λίτρων.
Κύρια χαρακτηριστικά των καινούριων κινητήρων είναι η μειωμένη κατανάλωση και τα λιγότερα καυσαέρια που παράγουν.
Μετά από τα ατυχήματα των Allan McNish και Mike Rockenfeller η Audi κατόρθωσε να ανεβεί στο ψηλότερο σημείο του βάθρου με πλήρωμα τους Andre Lotterer / Benoit Treluye / Marcel Fassler η οποίοι συν όλα τα’άλλα είχαν να ξεπεράσουν και την συναισθηματική-ψυχολογική πίεση από τα ατυχήματα που υπέστησαν οι συνάδελφοι τους.
Με την φετινή νίκη (2011) η Audi έγινε ο δεύτερος πιο πετυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του θρυλικού αυτού αγώνα, Porsche με 16 νίκες, Audi με 10 νίκες, Ferrari με 9 νίκες, Jaguar με 7 νίκες.
  Ένα σοφό ρητό λέει ότι δεν είναι ορθό να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος στην περίπτωση που εφιστούμε την προσοχή μας σε λάθος σημείο…κάτι τέτοιο γίνεται και στην περίπτωση του 24 ώρες Le Mans σε σχέση με άλλους αγώνες πίστας... Αρκεί μόνο ένα πράγμα να ειπωθεί και εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, ότι ο 24 hours of  Le Mans είναι ο μεγαλύτερος αγώνας αντοχής και ξεκινάει από το 1923.



                                          Μαγεία R18 TDI - Θρίαμβος της Audi!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ανοικτή πρόκληση…!!!




Το καλοκαίρι έφτασε και το Audi R8 spyder είναι ότι καλύτερο για να μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις καθώς και άνεση σε συνδυασμό με την χλιδή.
   Το μαγευτικό αυτό δημιούργημα απαρτίζεται από έναν δεκακύλινδρο V κινητήρα χωρητικότητας 5.204 cc που μαζί με τους 525 ίππους στις 8.000 rpm απογειώνει τις αισθήσεις και τον χιλιομετριτή στα 310 km/h.
Η ροπή του αγγίζει τα 54 kgm/6.500 rpm. Εν στάση επιταχύνει 0-100 km/h σε μόλις 4.1 sec με μέση κατανάλωση 14,9 lt/100 km.
Η μετάδοση γίνεται με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο για πιο sport εμπειρίες ή με το αυτόματο R-Tronic και διαθέτει τετρακίνηση Haldex τελευταίας γενιάς που το κρατάει στο δρόμο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε αυτό βοηθάει και το βάρος του συγκεκριμένου υπεραυτοκινήτου που ανέρχεται σε 1.720 kg.
   Μερικές φορές οι λέξεις είναι λίγες για να δώσεις μια ιδέα, αλλά και οι εικόνες δεν είναι αρκετές…με άλλα λόγια μόνο αυτός που θα έχει την τύχη να οδηγήσει το συγκεκριμένο μεγαλούργημα έστω και για ένα ¨σύνθετο¨ test drive μπορεί να καταλάβει την ευτυχία του να έχεις ένα τέτοιο μοντέλο στο γκαράζ σου..!!! 


                                          
                                                Εσωτερικό που άνετα μπορούμε να πούμε ότι
                                                                αγγίζει την τελειότητα
                                                           
                 
                                         
Διαβάστε περισσότερα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...